Články

Daňový balíček a jeho změny v roce 2019

Mnozí z vás jistě zaznamenali jak v médiích, tak v zákonech samotných, že vstoupil v platnost tzv. daňový balíček změn, který byl projednáván jako sněmovní tisk 206, byl po dlouhodobém procesu schvalování nakonec definitivně schválen, podepsán prezidentem republiky a dne 27. března rozeslán jako zákon č. 80/2019 Sb. Většina změn je účinná již od 1. 4. 2019.

Nástup do předčasného starobního důchodu

Vážení čtenáři, dnes otevřeme témata, na která byly dotazy v rámci putovního semináře KVL ČR v roce 2019. Tímto tématem probereme podmínky a rizika v návaznosti na podnikání a souběhu předčasného starobního důchodu. V současné době není nic neobvyklého, že aktivní důchodci pracují. Ale méně obvyklé je, že se subjekt rozhodne jít do předčasného starobního důchodu a i přesto chce pracovat. Současná legislativa se k tomu postavila tak, že výrazně omezila příjmy v rámci podnikání a souběhu…

Praktický průvodce přiznáním k DPFO

Vážení čtenáři. Po maratonu seminářů v Ostravě, Brně, Hradci Králové, Českých Budějovicích, Praze a v Plzni, kde jsem vás moc ráda viděla, pevně věřím, že vám ekonomické informace daly doporučení a návody, jak správně pracovat se základem daně, na co si dát pozor a co doložit při i zpracování daňového přiznání za rok 2018. A proto ještě než je podáte do termínu 1. 4. 2019 za rok 2018, v bodech zrekapituluji DPFO.

Bezpečnost práce neboli, ve zkratce BOZP

Tentokrát výrazně odbočíme od daní a otevřeme téma, které je velmi nepříjemné a velmi tvrdě sankcionované v případě, že subjekt nebude mít patřičné zkoušky a školení. A věřte, že pokuty za nesplnění podmínek jsou až likvidační. A nyní, co že to BOZP vlastně je a proč to musíme mít.

Hlavní pracovní poměr – HPP

V dnešním tématu si vysvětlíme náležitosti a úskalí pracovně právního vztahu v rámci hlavního pracovního poměru.

EET – změny

Z Ústavního soudu se snad zablýsklo na lepší časy